Firmaların, yeni yıl koleksiyonlarında kazaktan kolyeye, saç tokasından ayakkabıya kadar tüm ürünlerinde hakim renk olan “altın sarısı”, akıl ve zeka yönetimini temsil ediyor.
BURSA - Renk Bilimci Metin Yahya Üster, “bu rengi kullanmak, kişinin veya kurumların, kendisinden emin olduğunu gösterir” dedi.
Renk Bilimci Metin Yahya Üster, rengin göz ile yakalanan bir ışık etkisi olduğunu, ışığın cisim üzerine çarpmasıyla yansıyan ışınların, göz aracılığıyla beyinde meydana getirdiği duyumların her birine “renk” denildiğini kaydetti. Rengin psikolojik, fizyolojik ve fiziksel olarak anlam ifade ettiğini belirten Üster, “altın sarısı” olarak nitelendirilen rengin akıl ve zeka yönetimini temsil ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
“Bu renk, düşünülemeyen ve unutulan birçok bilgiyi bilmemize rağmen, ifade eksikliği ve kırsallığı yaşayışımızın olumlu boyutunu anlatıyor bize. Bu rengi kullanmak, kişinin veya kurumların önce kendilerinden emin olduğunu gösterir. Fenerbahçe Spor Kulübü, altın sarısı forma renkleriyle bu benliği ortaya koyan, kendisine güvenen, cesaretle altın sarısı renk veren görüntüye bürünmüştür. Ayrıca her ne kadar ülkemizde sarışın kadınlara ‘aptal sarışın’ atıfında bulunulsa da sarışın kadınlar kendilerine güvenen cesur kişilikler taşırlar. Bu rengi taşımak için kişinin psikolojisinin sağlıklı ve güçlü, sinirli ve stresli benlikten uzak bir özellikte, heyecanlı, meraklı, özel ve özerk kimliğe sahip olması gerekir.”
“ALTIN SARISI” RENGİN ÖZELLİKLERİ
Her rengin, önce bir enerji olduğunu ifade eden Üster, şunları kaydetti:
“Enerjinin çarpıp, kırılıp veya yansıyıp 44 derecelik hararetinde altın sarısı renk benliğimizle iletişim kurar. O zaman bizler entelektüel, yönetici, hırslı, iddialı, üst zeka düzeyine taşınmış, buluşçu ve projeci olumlu yönler taşırken, çok fazla kullanıldığında stres ve sinirlilik olumsuzluğu da yükler. Altın sarısının olumsuzluklarına akort yapan, ritm bulan renk tonu menekşedir. Altın sarısıyla menekşe morunu yan yana kullanmak yani bu iki renk tonunu birbirlerini tamamlayıcı hale getirmek, altın sarısının olumlu yönlerinden istifade etmemizi sağlar. Böylece menekşe morunun gizem, tatlı hayaller, bilge, kutsal ve ulvi karakteristik özelliğinden de yaralanmış oluruz.”